Bijles Wiskunde B


Wiskunde is een vak waar de meeste leerlingen moeite mee hebben


Heeft uw zoon of dochter in zijn/haar vakkenpakket wiskunde B? 
Dan helpen we hem/haar graag met lessen voor wiskunde B, waardoor de stof weer behapbaar en begrijpelijk wordt.

Bijles op maat voor wiskunde B

We helpen veel leerlingen bij wiskunde B, onder andere bij functies en grafieken, differentiëren en meetkunde. De bijlessen spitsen zich toe op wat elke leerling nodig heeft, door Erasmus Bijles krijgt een leerling echt bijles op maat.
Is een inhaalslag nodig of is oefening met examenvragen vereist? Onze coördinatoren en bijlesgevers helpen bij elke bijlesvraag. Bij ons staat persoonlijke aandacht, aanmoediging en ondersteuning daarbij centraal, bekijkt u ook de succesfactoren van Erasmus Bijles.

Voorbeeld inhoud bijlessen wiskunde B

Bij wiskunde B bijles kan uw zoon of dochter geholpen worden bij vragen als:

  • Hoe bepaal je de afgeleide van een functie?
  • Hoe pas je de afgeleide functie toe voor het berekenen van een raaklijn van een functie?
  • Wat zijn extreme waardes en hoe vind je deze?
  • Hoe bereken je de inhoud van een ruimtelijk figuur?

Ook kan het zijn dat uw zoon of dochter het lastig vindt om in te zien wat een opgave nu precies van hen vraag. Bij examenvragen is dit extra lastig: de vraag is complex, er zijn veel gegevens en meerdere deelvragen. Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter dan ook graag bij het doorzien van de opgaven en het stapsgewijs aanpakken van een examenopgave. 

Starten met lessen voor wiskunde

Bijles voor wiskunde B vraagt u aan met ons aanvraagformulier voor bijles. Voorafgaand aan de bijlessen heeft u eerst een kennismakingsgesprek met één van onze coördinatoren. U bepaalt dan ook hoeveel uur per maand er gewenst is. U leest hierover meer onder onze werkwijze.
Bijles kan doordeweeks én in het weekend plaats vinden. De lessen vinden thuis plaats, maar ze zouden ook op school of bij de openbare bibliotheek gegeven kunnen worden. 

Vraagt u ons bijles voor wiskunde B aan? Dan zal uw zoon of dochter goed geholpen worden: we hebben de beste bijlesgevers, die ervoor willen zorgen dat wiskunde weer begrijpelijk en leuk wordt.

Bijlesgevers Erasmus Bijles

Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter graag bij de stof van wiskunde B.
Zij hebben wiskunde B zelf met een 8, 9 of 10 afgesloten (op vwo-niveau), kunnen geduldig en helder de stof uitleggen en helpen stapsgewijs bij de opgaven.

De meeste bijlesgevers die wiskunde B bij ons geven, studeren Geneeskunde, Wiskunde of Econometrie. Naast wiskunde B geven de meeste studentdocenten ook bijles in natuurkunde, scheikunde, biologie en rekenen. 

Maak kennis met één van onze bijlesgevers

image description

Maak kennis met één van onze bijlesgevers voor wiskunde B

Rana, 21 jaar, studeert Geneeskunde 

"Als bijlesdocent van Erasmus Bijles help ik uw zoon of dochter graag bij wiskunde B. Zodat uw zoon of dochter veel zelfverzekerder de toetsen gaat maken. Hoe doe ik dit? Door bij de sommen en opgaven uitleg te geven, zodat de stof begrijpelijk wordt. Maar vooral door met een leerling op veel verschillende manieren te oefenen. Dat zeg ik namelijk altijd over wiskunde: minimaal 80% is oefenen.

Juist daarom vind ik het heel leuk om bijles te geven in dit prachtige vak. Ik zeg mijn leerlingen altijd tijdens de eerste les: ‘Wie weet zal je nog genieten van Wiskunde.’ Hoewel ze dan altijd om me moeten lachen, merk ik toch dat ze na een tijdje meer succes boeken en het vak leuker vinden!"

Lees meer over onze bijlesgevers.

Examentrainingen wiskunde B

Naast bijles voor wiskunde B bieden we voor havisten en vwo'ers ook examentrainingen aan. De examentrainingen geven we in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en op scholen in andere plaatsen. Voor wiskunde B geven we trainingen in de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, in en rondom de meivakantie en voorafgaand aan de herexamens. Bekijkt u ons aanbod op de website van Erasmus Examentraining

Bijlesregio’s

Klik op een van onze regio’s
voor meer informatie