Bijles Scheikunde


Bijles voor scheikunde: passend bij de leervraag


Chemische processen, reacties en koolstofchemie. Scheikunde is voor veel leerlingen een lastig vak, zowel voor onderbouwleerlingen als bovenbouwleerlingen. Erasmus Bijles biedt daarom lessen aan voor scheikunde, zodat de scheikundestof behapbaar en begrijpelijk wordt. En zodat uw zoon of dochter met een zeker gevoel de toetsperiode ingaat. 

Bijles op maat voor scheikunde

We helpen veel leerlingen bij scheikunde. De bijlessen spitsen zich toe op wat elke leerling nodig heeft, doordat we bijlessen op maat aanbieden. Uw zoon of dochter wordt dus geholpen bij het onderwerp of de hoofdstukken waar hij/zij moeite mee heeft. Onze bijlesgevers kunnen ook helpen bij scheikundestof uit een eerder jaar, als bijvoorbeeld een inhaalslag gewenst is.
Bij onze bijlessen staat persoonlijke aandacht, aanmoediging en ondersteuning altijd centraal, zodat elke leerling het beste uit zichzelf kan halen. Bekijkt u ook de succesfactoren van Erasmus Bijles.

Voorbeeld inhoud bijlessen scheikunde

Bij scheikunde bijles kan uw zoon of dochter geholpen worden bij vragen als:

  • Hoe stel je reactievergelijkingen op?
  • Hoe bereiken je mol, massa, volume of molariteit?
  • Hoe werk je met blokschema’s?

Zit uw zoon of dochter in het examenjaar? Dan kan er specifiek geoefend worden met examenvragen. Deze vragen zijn extra lastig, omdat er veel gegevens instaan en leerlingen vaak moeite hebben in te zien wat er precies gevraagd wordt. Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter dan ook graag bij het doorzien van de opgaven en het stapsgewijs aanpakken van een examenopgave. 

Starten met lessen voor scheikunde

Bijles voor scheikunde vraagt u aan met ons aanvraagformulier voor bijles. Voorafgaand aan de bijlessen heeft u eerst een kennismakingsgesprek met één van onze coördinatoren. U bepaalt dan ook hoeveel uur per maand er gewenst is. U leest hierover meer onder onze werkwijze

Uw zoon of dochter kan op elke dag bijles krijgen: zowel doordeweeks als in het weekend. Bijles geven we aan huis, tenzij een andere locatie beter uitkomt (bijvoorbeeld school of de openbare bibliotheek).

Vraagt u ons bijles voor scheikunde aan? Dan zal uw zoon of dochter goed geholpen worden: we hebben de beste bijlesgevers, die ervoor willen zorgen dat scheikunde weer begrijpelijk en leuk wordt. 

Bijlesgevers Erasmus Bijles

Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter graag bij de stof van scheikunde. De meeste bijlesgevers die scheikunde bij ons geven studeren Geneeskunde en hebben scheikunde zelf met een 8, 9 of 10 afgesloten (op vwo-niveau). Onze bijlesgevers leggen geduldig en helder de scheikundestof uit, zijn betrokken en motiveren leerlingen. Naast scheikunde verzorgen ze vaak ook bijlessen in natuurkunde, biologie en wiskunde. 

Examentrainingen scheikunde

Uw zoon of dochter kan ook één van onze examentrainingen voor scheikunde volgen. Deze trainingen behandelen specifiek de examenstof die nodig is om schoolexamens en het Centraal Examen te halen. In de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, in en rondom de meivakantie en voorafgaand aan de herexamens geven we de examentrainingen. Bekijkt u ons aanbod op de website van Erasmus Examentraining

Maak kennis met één van onze bijlesgevers

image description

Rianne Hordijk, 20 jaar, studeert Economie en Recht 

"
Als bijlesdocent in het vak scheikunde zie ik het als mijn persoonlijke uitdaging om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter weer vertrouwen en plezier in het vak krijgt. Scheikunde is een vak dat je het beste leert door het zelf te doen. Bij het geven van bijles besteed ik daarom – naast aan het uitleggen van de stof – veel aandacht aan hoe de leerling het beste de stof zelf kan oefenen en ervoor kan zorgen dat hij/zij vol vertrouwen het volgende tentamen kan maken.

Tijdens de bijles vind ik het altijd leuk om te zien hoe de leerling vooruit gaat en steeds meer vertrouwen krijgt in het vak. Met mijn geduldige aanpak en dankzij de goede begeleiding vanuit Erasmus Education lukt het me om een sfeer neer te zetten die de leerling uitnodigt tot leren. Aarzel niet om contact op te nemen, ik help uw zoon/dochter graag!"

Lees meer over onze bijlesgevers.

Bijlesregio’s

Klik op een van onze regio’s
voor meer informatie