Bijles Economie


Erasmus Bijles biedt bijles voor economie


Heeft uw zoon of dochter moeite met economie? Met het marktmechanisme, prijselasticiteit of een ander onderdeel? Of mist uw zoon of dochter de basis van economie en is een inhaalslag wenselijk? Dan helpen we graag met bijlessen, zodat uw zoon of dochter beter de opgaven gaat maken en met vertrouwen elke toetsperiode in gaat.

Bijles op maat voor economie

De bijlessen spitsen zich toe op wat elke leerling nodig heeft, door Erasmus Bijles krijgt een leerling echt bijles op maat. Zo helpen we leerlingen bij economie bij elk onderwerp dat aandacht vereist, bijvoorbeeld de verschillende kostenfuncties, Keynesiaanse modellen en de effecten van overheidsinterventies.
 
Is een inhaalslag nodig of is oefening met examenvragen vereist? Onze coördinatoren en bijlesgevers helpen bij elke bijlesvraag. Bij ons staat persoonlijke aandacht, aanmoediging en ondersteuning daarbij centraal, bekijkt u ook 
de succesfactoren van Erasmus Bijles.

Voorbeeld inhoud bijlessen economie

Bij economie bijles kan uw zoon of dochter geholpen worden bij vragen als:

  • Hoe komt een prijs van een product tot stand?
  • Wat houdt een monopolie in?
  • Wat is inflatie?
  • Wat zijn de kenmerken van een economische recessie?

Ook kan het zijn dat uw zoon of dochter het lastig vindt om in te zien wat een opgave nu precies van hen vraagt. Bij examenvragen is dit extra lastig: de vraag is complex, er zijn veel gegevens en meerdere deelvragen. Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter dan ook graag bij het doorzien van de opgaven en het stapsgewijs aanpakken van een examenopgave. 

Starten met lessen voor economie

Voorafgaand aan de bijlessen heeft u eerst een kennismakingsgesprek met één van onze coördinatoren. U bepaalt dan ook hoeveel uur per maand er gewenst is. U leest hierover meer onder onze werkwijze
Bijles kan doordeweeks én in het weekend plaats vinden. De lessen vinden thuis plaats, maar ze zouden ook op school of bij de openbare bibliotheek gegeven kunnen worden. 
Bijles voor economie vraagt u aan met ons 
aanvraagformulier voor bijles.

Vraagt u ons bijles voor economie aan? Dan zal uw zoon of dochter goed geholpen worden: we hebben de beste bijlesgevers, die ervoor willen zorgen dat economie weer begrijpelijk en leuk wordt. 

Bijlesgevers Erasmus Bijles

Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter graag bij de stof van economie. 
Zij hebben economie zelf met een 8, 9 of 10 afgesloten (op vwo-niveau), kunnen geduldig en helder de stof uitleggen en helpen stapsgewijs bij de opgaven. 

De meeste bijlesgevers die economie bij ons geven, studeren Economie, Econometrie of Bedrijfskunde. Naast economie geven de meeste studentdocenten ook bijles in wiskunde, M&O en Engels.  

Examentrainingen economie

Speciaal voor eindexamenleerlingen havo en vwo bieden we ook examentrainingen voor economie aan. De examentrainingen geven we in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en op scholen in andere plaatsen. Voor economie geven we trainingen in de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, in en rondom de meivakantie en voorafgaand aan de herexamens. Bekijkt u ons aanbod op de website van Erasmus Examentraining

Bijlesregio’s

Klik op een van onze regio’s
voor meer informatie