Bijles Biologie


Erasmus Bijles biedt bijles voor biologie


Is biologie voor uw zoon of dochter een struikelblok? Is een inhaalslag nodig of moet uw zoon of dochter hogere cijfers halen? Vraagt u dan bijles voor biologie bij ons aan.

Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter graag bij de stof van biologie. 
Zij hebben biologie zelf met een 8, 9 of 10 afgesloten (op vwo-niveau), kunnen geduldig en helder de stof uitleggen en helpen stapsgewijs bij de opgaven. Hierdoor wordt de biologiestof begrijpelijk en zal uw zoon of dochter gegarandeerd hogere cijfers halen. 

Bijles op maat voor biologie

De bijlessen spitsen zich toe op wat elke leerling nodig heeft, door Erasmus Bijles krijgt een leerling echt bijles op maat. Zo helpen we leerlingen bij biologiebij elk onderwerp dat aandacht vereist, bijvoorbeeld de verschillende bloedgroepen, Keynesiaanse modellen en de effecten van overheidsinterventies.
 
Onze coördinatoren en bijlesgevers helpen bij elke bijlesvraag. Bij ons staat persoonlijke aandacht, aanmoediging en ondersteuning daarbij centraal, bekijkt u ook
de succesfactoren van Erasmus Bijles.

Voorbeeld inhoud bijlessen biologie
Bij biologie bijles kan uw zoon of dochter geholpen worden bij vragen als:

  • Hoe werken de ademhalingsspieren?
  • Hoe lopen de groeicurves van een populatie dieren?
  • Wat zijn chloroplasten, chromoplasten en amyloplasten?
  • Uit welke stadia bestaat de mitose?

Ook kan het zijn dat uw zoon of dochter het lastig vindt om in te zien wat een opgave nu precies van hen vraagt. Bij examenvragen is dit extra lastig: de vraag is complex, er zijn veel gegevens en meerdere deelvragen. Onze bijlesgevers helpen uw zoon of dochter dan ook graag bij het doorzien van de opgaven en het stapsgewijs aanpakken van een examenopgave.

Starten met lessen voor biologie

Voorafgaand aan de bijlessen heeft u eerst een kennismakingsgesprek met één van onze coördinatoren. U bepaalt dan ook hoeveel uur per maand er gewenst is. U leest hierover meer onder onze werkwijze.
Bijles kan doordeweeks én in het weekend plaats vinden. De lessen vinden thuis plaats, maar ze zouden ook op school of bij de openbare bibliotheek gegeven kunnen worden.
Bijles voor biologie vraagt u aan met ons
aanvraagformulier voor individuele bijles.

Bijlesgevers Erasmus Bijles

De meeste bijlesgevers die biologie bij ons geven, studeren Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of Biologie. Naast biologie geven de meeste studentdocenten ook bijles in scheikunde, natuurkunde en wiskunde.  

Examentrainingen biologie

Speciaal voor eindexamenleerlingen havo en vwo bieden we ook examentrainingen voor biologie aan. De examentrainingen geven we in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en op scholen in andere plaatsen. Voor biologie geven we trainingen in de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, in en rondom de meivakantie en voorafgaand aan de herexamens. Bekijkt u ons aanbod op de website van Erasmus Examentraining.

Bijlesregio’s

Klik op een van onze regio’s
voor meer informatie